WIJNHUIS IN SPANJE:

Over Valdecuevas

De familie Martin is de derde generatie wijnmakers van Valdecuevas. De 6 verschillende landgoederen waar de verschillende druivenrassen aangeplant worden, liggen allen op 770 meter boven zeeniveau en zijn allen minimaal 15 jaar oud. Alle landgoederen zijn te vinden binnen de gemeentes Rueda en La Seca (Spanje). De wijngaarden van Valdecuevas hebben per stuk een gemiddelde opbrengst van 7.500 kg/ha. Dit komt door de compacte trossen van hoge kwaliteit.

De plekken waar de wijngaarden liggen, zijn verspreid over de streek Rueda in Spanje. Deze streek kenmerkt zich door koude, vochtige winters en droge, hete zomers. De sterke temperatuurcontrasten tussen dag en nacht, zorgen voor de aromatische kwaliteit van de druiven, met behoud van een ideale zuurgraad en suiker. Het klimaat, zo kenmerkend voor de Rueda streek, is één van de belangrijkste factoren die de Verdejo van Valdecuevas zo anders maakt dan die in andere wijnbouwgebieden, het is expressiever! Ook de steenachtige grond, die de rivier de Duero heeft achtergelaten in de tijd dat hij in dit gebied stroomde, is tevens van grote invloed op de hoge kwaliteit van de druiven.

Valdecuevas heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, er wordt gewerkt volgens hoge standaarden. De familie voelt zich verplicht op een duurzame manier de wijngaarden te verplichten, zodat de volgende generatie kan genieten van een mooie wereld. Wat doet Valdecuevas zoal om duurzaam te werk te gaan? Ze doen aan waterbeheersing, energiebeheer, emissiereductie, afvalbeheer en zorgen voor een zo laag mogelijke milieu-impact.

Assortiment Valdecuevas

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De Wijnagent stuurt maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het assortiment en actuele aanbiedingen.