WIJNHUIS IN DUITSLAND:

Over Ludwig

Dit mooie wijnhuis in het prachtige gebied in Duitsland, De Moesel, wordt gerund door Thomas en Meike Ludwig. Een familie-wijnhuis dat in 1628 is opgericht door de Gebroeders Ludwig en inmiddels dus al bijna 400 jaar bestaat. In 1927 is het prachtige landhuis gebouwd op de plek waar het allemaal begon.

In 2005 namen Thomas en Meike het gehele wijnhuis over. Zij zijn verantwoordelijk voor het gehele proces in en om het wijnhuis. Van het op ecologisch vriendelijke manier telen van de druiven, het bottelen en het advies en de verkoop. Omdat zij zo betrokken zijn, kennen ze elk stuk van het perceel en weten ze ieder jaar weer het beste te produceren.

De Moezel is een prachtige streek in Duitsland, waar aromatische wijnen vandaan komen. De streek binnen de Moezel waarin de 10 hectare grond van de Gebroeders Ludwig zich bevinden, is de Thörnicher Ritch, met name de Zuidelijke helling. Authentiek, zuiver en een duidelijke herkenning. De druif die voornamelijk wordt gebruikt is, uiteraard, de Riesling, een rijke en gezonde druif. Het visitekaartje van dit wijnhuis. De andere wijnstokken die gebruikt worden door dit wijnhuis zijn de Pinot Blanc (Weißburgunder), Pinot Gris (Grauburgunder), Sauvignon Blanc en de rode St. Laurent. De wijnstokken in de kern van de Thörnicher Ritch leveren dichte, delicaat aromatische Rieslings met etherische, zelfs rokerige tonen. Uitstekend voor de premium wijnen. De jongere percelen die in het Zuid-Westen van de streek liggen, leveren juist subtiel fruitige en een levendige mineraliteit op.

Alle wijnstokken worden met de hand behandeld, er worden geen touwen gebruikt. De mineralen van de zachte lei in de bodem, zorgen voor de basis van de delicate Moezel Riesling. Bemesting wordt alleen gedaan in uiterste noodzaak en alleen biologisch. Thomas en Meike geven veel aandacht aan het proces. In de kelders van het landgoed rijpen de wijnen. Ze nemen hiervoor de tijd die nodig is om de perfecte wijn tot stand te brengen. De aandacht zien we terug in het proces van de mousserende wijnen: de gisten in de wijn worden met de hand geschud, hier komt geen machine aan te pas.

Bekijk hieronder de collectie wijnen van Thomas en Meike Ludwig.

Assortiment Ludwig

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De Wijnagent stuurt maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het assortiment en actuele aanbiedingen.