WIJNHUIS IN SPANJE:

Over Heras Cordón

Dit echt oorspronkelijke Rioja-huis dateert alweer van de 19de eeuw. Begonnen als een wijnhuis dat alleen voor de lokale bevolking wijnen maakte. Pas in de jaren 70 van de vorige eeuw werd het proces geoptimaliseerd en kreeg de Rioja van Heras Cordon, zowel de crianza als de reserva, nationaal aanzien in Spanje.

Daarna ging het hard. Door de aankoop in 1995 van een wijngaard in de gemeente Rioja Fuenmayor, werd een keerpunt bereikt. Een onovertroffen locatie voor de bouw van de nieuwe faciliteiten zoals wij deze nu kennen. Er werd een kelder aangelegd waar op 10 meter diepte de wijnen rusten en rijpen. De wijnmakerij is, met een knipoog naar het verleden, gemaakt met stenen van een 19de eeuws treinstation.

Heras Cordon bezit 50 hectare aan wijngaarden, allen zijn te vinden op 550 meter boven zeeniveau. Hier zorgt de kleiachtige en kalkrijke bodem voor volle dieprode wijnen. De wijnmakers van Heras Cordon adviseren daarnaast ook nog andere wijnmakers om de beste kwaliteit uit de druiven te halen.

Leuk weetje: zelfs in pauselijke kringen worden de wijnen van Heras Cordon zeer gewaardeerd.

Assortiment Heras Cordón

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De Wijnagent stuurt maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het assortiment en actuele aanbiedingen.