WIJNHUIS IN FRANKRIJK:

Over Réthoré Davy

Een ware nieuwe parel in het assortiment van De Wijnagent. Bij het proeven van de wijnen van Réthoré Davy was ik direct overtuigd. Martine en Christophe Réthoré en hun neef Jean-Michel Davy zijn verantwoordelijk voor het maken van deze wijnen die van hun wijngaarden komen met 40ha grond.

De wijngaarden liggen tussen Anjou en Nantes, vlak bij het plaatsje St. Remy en Mauges. Hun wijngaarden zijn beplant met 8 verschillende druivensoorten en juist met een aantal die a-typisch is voor de regio.

De Sauvignon Blanc is de meest bekende in de Loire en die van Réthoré Davy is een prachtige zomerwijn met boordenvol citrusfruit en typisch stuivend in het glas. Heerlijk bij zomerse gerechten zoals salades met geitenkaas, schelp en schaaldieren maar ook zo als aperitief.

Ook hun Pinot Gris en de blend van Sauvignon en Chardonnay is geweldig. Uiteraard produceren zij ook een Pinot Noir maar ook Syrah en Malbec en die zouden zo maar later in het jaar geïntroduceerd kunnen worden (eind 2023).

De familie maakt zuivere wijnen met veel respect voor de natuur en milieu en onderwerpen zij hun wijnen vanaf de stok tot aan de fles aan een streng ecologisch concept en dat proef je.

Assortiment Réthoré Davy

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De Wijnagent stuurt maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het assortiment en actuele aanbiedingen.