WIJNHUIS IN FRANKRIJK:

Over Domaine de Beaulieu

Domaine De Beaulieu is eigendom van de familie Ferret. Deze familie maakt al ruim twee eeuwen wijn en Dominique Ferret is inmiddels al de 6e generatie. Samen met zijn opa maakte hij al wijn toen hij 15 jaar oud was. Zij hadden 15 hectare grond in bezit. In het jaar 2000 ontmoette Dominique zijn huidige vrouw en zij besloten om samen wijn te gaan maken wat hen een gouden medaille in Parijs opleverde. Zij bleven uitbreiden met wijngaarden en in 2009 bouwden zij een nieuwe wijnkelder.

Vandaag de dag zijn de wijngaarden verspreid over meer dan 300 hectare waarvan 100 hectare bos is. De productie ligt jaarlijks rond de 1 miljoen flessen en deze worden verkocht in 28 landen.

Domaine Beaulieu produceert volledig duurzaam en zo schoon mogelijk met zo min mogelijk invloed op de natuur. Sinds 2017 zijn ze HVE-gecertificeerd (High Environmental Value). Het wijnhuis is voorzien van 1.600 m2 aan zonnepanelen, tevens wordt het regenwater opgevangen voor hergebruik in de kelder en in de wijngaarden (geen irrigatie).

Assortiment Domaine de Beaulieu

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De Wijnagent stuurt maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het assortiment en actuele aanbiedingen.