WIJNHUIS IN FRANKRIJK:

Over Clos La Neuve

In het hart van de Provence ligt het kleine dorpje Pourrières, gelegen op een klein half uurtje rijden van Aix-en-Provence een uurtje vanaf Bandol. Al vier generaties lang, sinds 1936, wordt er op dit wijngoed de traditionele lokale wijnen geproduceerd. Het dorpje kijkt uit op de berg van Sainte Victoire en ligt aan de voet van het Aureliaans gebergte en er is toegang tot een marmergroeve.

De moderne wijnmakerij omgeven door wijngaarden en olijfbomen ligt aan de beroemde weg RN7, ook wel bekend als de vakantieroute. Het domein biedt een scala aan diverse wijnen maar het paradepaardje is toch wel de 1482 Rosé en de 1936 Rosé, beide gemaakt van Grenache en Syrah.

1482 verwijst naar het jaar dat de provincie aan het koninkrijk Frankrijk wordt toegevoegd en 1936 verwijst naar het oprichtingsjaar van Clos La Neuve.
De wijnen worden gemaakt met de meest moderne technieken en op een duurzame manier. De jaarstokken zijn gemiddeld 30-40 jaar oud en worden verbouwd op een ondergrond van klei en kalk. Lage opbrengsten zorgen ervoor dat er een hoge kwaliteit wordt bereikt. Een echte parel uit de Provence.

Assortiment Clos La Neuve

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De Wijnagent stuurt maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het assortiment en actuele aanbiedingen.