WIJNHUIS IN OOSTENRIJK:

Over Weingut Jordan

Weingut Jordan is al 4 generaties in de familie. In 2010 nam Simone Hiller-Jordan het wijnhuis over van haar ouders en runt ze het bedrijf samen met haar echtgenoot Hannes.

De wijnbouwgeschiedenis in Pulkau gaat wel terug tot in 1858. Het gebied kenmerkt zich door fascineerde bodems die variëren van Maissau-graniet tot lössbodems aan de voet van de Manhartsberg. De omstandigheden lenen zich perfect voor witte wijn maar ook voor rode wijnen als St. Laurent, Merlot en uiteraard Zweigelt in het over het algemeen wit gedomineerde wijngebied.

“Wijngaarden ontstaan niet van de ene op de andere dag, maar worden door generaties opgebouwd.”

Hetzelfde geduld dat je hebt met de natuur in de wijngaard, is ook vereist in de kelder. Het is fascinerend om te zien hoe de wijn wordt gemaakt, van gisting tot opslag, elke wijn heeft zijn eigen individuele hoeveelheid tijd nodig. Ze begeleiden en creëren de beste omstandigheden, of het nu in een stalen tank is voor een frisse, fruitige Grüner Veltliner, in een klein houten vat voor een expressieve Zweigelt of in een granieten stenen vat voor een heel bijzondere Veltliner.

Ook hebben Simone en Hannes veel oog voor duurzaamheid, uiteraard in de wijngaard maar ook hebben zij veel aandacht aan hun medewerkers en hun gezinnen. Ook dat is duurzaamheid menen zij. Simone en Hannes denken net als hun voorgangers in generaties. Met een zuiver geweten willen zij hun belangrijkste kapitaal doorgeven aan hun kinderen, alweer de 5e generatie.

Assortiment Weingut Jordan

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De Wijnagent stuurt maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het assortiment en actuele aanbiedingen.