WIJNHUIS IN SPANJE:

Over Pago de Larrainzar

Bodegas Pago de Larrainzar is in tweede instantie een jong wijnhuis. Het is het resultaat van de persoonlijke droom van Miguel Canalejo Larrainzar. Een beroemde zakenman uit Pamplona (Navarra, Spanje). Hij houdt veel van zijn land en is sinds zijn jeugd verbonden geweest met de wijnwereld.

Een stukje historie
De familie Larrainzar bezit al 150 jaar een buitengewoon landgoed in Ayegui, grenzend aan het Irache klooster, aan de voet van Montejurra. Op dit terrein vestigde de overgrootvader van Miguel, Luis Larrainzar, in 1891 een Tempranillo-druivenwijngaard en een kleine wijnmakerij. Op de wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona won hij een gouden medaille.

Met het verstrijken van de tijd besluit de familie Larrainzar zich terug te trekken uit de wijnwereld. Totdat Miguel Canalejo Larrainzar in 2001 zijn droom wil gaan realiseren en terugkeert naar het landgoed en begint met Pago de Larrainzar. Hij wil hier wijn creëren van zijn land en de wereld een persoonlijk product aanbieden. Dit doet hij niet alleen, hij betrekt twee van zijn kinderen erbij. Miguel Canalejo Lasarte als technisch manager en Irene Canalejo Lasarte voor de commercie en marketing.

Hij trekt tevens experts aan. De prestigieuze wijnmaker Ignacio de Miguel Poch krijgt een belangrijke adviesfunctie. Igor Crespo wordt aangetrokken als wijnmaker en fieldmanager. Tot slot wordt Marian San Martin aangenomen als hoofd klantenservice en wijntoerisme.

In september 2006 is Bodegas Pago de Larrainzar officieel geopend, dit viel, niet geheel toevallig, samen met het op de markt brengen van de eerste wijn: Pago de Larrainzar 2004. Een family blend van Merlot, Carbernet Sauvignon en Tempranillo. Het team van Pago de Larrainzar is sinds de oprichting in 2001 praktisch ongewijzigd gebleven en stort zijn professionaliteit en enthousiasme in het dagelijks leven van Pago de Larrainzar.

Assortiment Pago de Larrainzar

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De Wijnagent stuurt maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het assortiment en actuele aanbiedingen.