WIJNHUIS IN SPANJE:

Over Enrique Mendoza

Bodega Enrique Mendoza is een familiebedrijf, opgericht in 1989, maar het project is eigenlijk eind jaren ’70 ontstaan toen Enrique hobbymatig investeerde in wijnen van andere producenten. Later werden op hun eigen land in de Marina Bay de eerste 2.000 druivenranken aangeplant voor eigen consumptie. Vandaag de dag is hier een serieuze wijnmakerij ontstaan in Alfaz del Pi waar circa 1.400 vaten liggen, gemaakt van het beste hout uit Frankrijk en Amerika. De tweede wijngaard, gelegen op Finca Chaconero in Villena is voorzien van de beste technieken en installaties om de druiven afkomstig van hun 80 hectare grond te verwerken. Zij hebben zowel inheemse als internationale druiven aangeplant: Chardonnay, Moscatel en Merseguera (wit) en Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Petit Verdot, Shiraz en Monastrell.

Bodega Mendoza werkt volledig biologisch en duurzaam. Zij gebruiken geen insecticiden en de planten worden uitsluitend gevoed met compost dat wetenschappelijk zo is ontwikkeld dat de stress van de planten beheerst kan worden. Enrique Mendoza is lid van Grandes Pagos de España, een vereniging zonder winstoogmerk die meer dan 30 prestigieuze wijnhuizen op het hele nationale grondgebied samenbrengt met een gemeenschappelijke stelregel: uitstekende wijnen produceren in harmonie met de bodem, de natuur en het klimaat van elke wijngaard.

Deze entiteit vertegenwoordigt waarden zoals het unieke karakter van het terroir als een fundamentele uitdrukking van wijnen, het gezamenlijke werk tussen de verschillende wijnhuizen en het streven naar uitmuntendheid. Wij geloven in de productie van wijnen met een grote persoonlijkheid, wijnen die het beste van het gebied uitdrukken en wij geloven in de wijngaard die perfect geïntegreerd is in het ecosysteem.

Het motto van Bodega Enrique Mendoza is dan ook:

“DE BESTE WIJN KAN ALLEEN MAAR VAN DE BESTE WIJNGAARD KOMEN.”

Assortiment Enrique Mendoza

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De Wijnagent stuurt maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief met updates over het assortiment en actuele aanbiedingen.